Suomen Ammattivalmentajat SAVAL

Jääkiekkovalmentajien työsopimusmalli uudistettiin – askel kohti parempaa kollektiivista edunvalvontaa

21.05.2024 | Työelämä

Artikkelikuva

Suomen Ammattivalmentajat SAVAL kokoontui jääkiekkovalmentajien kanssa Prahassa 20.5.2024 tarkastelemaan valmentajien asemaa työelämässä, valmentajuuden haasteita sekä ensisijaisesti edistettäviä asioita. Keskusteluissa nousivat vahvasti esiin valmentajien prekaari työmarkkina-asema, keskustelun vähäisyys valmentajuudesta, sekä tuen puute ja turva työelämän eri käänteissä.

Jääkiekkovalmentajien seminaari Prahassa 20.5.2024. Kuva: SAVALin toiminnanjohtaja Raino Nieminen.

"Valmentaja jää usein yksin työelämäkysymyksissä eikä puhe valmentajuudesta saa näkyvyyttä. Uskon, että tulevilla toimenpiteillä edistetään myös valmentajuusnarratiivin muutosta parempaan suuntaan”, kertoo jääkiekkovalmentaja Tommi Niemelä.

Jatkossa jääkiekkovalmentajien työsuhteista ja työsuhteen ehdoista voidaan sopia, tähän käyttötarkoitukseen tehtävällä työsopimusmallipohjalla, joka antaa paremmat lähtökohdat työlainsäädännön noudattamiselle ja alan hyvien käytäntöjen huomioimisen.

"Työsopimukset ovat tällä hetkellä muodoltaan hyvin kirjavia, eikä ole tavatonta, että törmäämme jopa laittomiin kirjauksiin työsopimuksissa. Jatkossa käytettävissä oleva työsopimuspohja antaa tukea ja turvaa sekä valmentajalle että työnantajalle”, korostaa SAVALin työsuhdeasiantuntija Heikki Kähkönen.

Suomen Ammattivalmentajat SAVAL toimii palvelu- ja edunvalvontajärjestönä ammattivalmentajille ja muille valmennustehtävissä toimiville henkilöille. SAVAL toteuttaa valmentajien yksilöllistä sekä kollektiivista edunvalvontaa eri keinoin ja vaikuttaa jäsenistön etujen mukaiseen päätöksentekoon.

”Edunvalvonta on keskittynyt henkilökohtaiseen edunvalvontaan, mutta jatkossa SAVALin toiminnassa kiinnitetään selvästi enemmän huomiota kollektiivisen edunvalvonnan toteuttamiseen. Valmentajien järjestäytymisasteen nousu mahdollistaa tämän ja työelämän haasteet vaativat, että vastataan tarpeeseen”, kertoo SAVALin toiminnanjohtaja Raino Nieminen.


Lisätietoja:

Raino Nieminen, toiminnanjohtaja, puh. 040 533 2987, s-posti toimisto@saval.fi

Heikki Kähkönen, työsuhdeasiantuntija, puh. 09 2510 1370
 

Lue myös

Ylen julkaisu 29.5: Kiekkovalmentajan potkut voivat tarkoittaa palkkaa ilman työtä – etujärjestö vaatii tolkkua sopimuksiin

  • 13
  • 18
  • 15
  • 45
  • 43
  • 17
  • 19

  • Lue lisää aiheesta