Suomen Ammattivalmentajat SAVAL

Valmentajan päivä 25.9. – Lasten valmentajille kiitosta

16.09.2020 | Työelämä

Artikkelikuva

Valmentajan päivän tavoitteena on nostaa urheiluvalmentajien arvokasta toimintaa esiin. Suurimmat valmentajamäärät löytyvät lasten urheilusta, seuratoiminnasta. Pääosin vapaaehtoispohjalta toimivat valmentajat antavat hyvän valmennuksen kautta valtavan panoksensa niin yksilöille kuin laajemmin koko yhteiskunnalle.

Valmentajalla on väliä -kirjauksissa todetaan, että ”lasten urheilun tärkeimpänä tavoitteena on ilo urheilusta ja liikkumisesta. Urheilun ilo syntyy uuden oppimisesta, sosiaalisista suhteista, erilaisista tunteista ja leikkimielisestä kilpailusta. Tärkeää on, että lapsi tulee kohdatuksi yksilönä ja että hän tulee kuulluksi. Lapsella on oikeus turvalliseen urheiluun. Lasten urheilussa toimivien aikuisten tulee ymmärtää esimerkkiroolinsa ja vastuunsa toiminnan laadusta. ”
- Urheiluharrastus on täynnä mahdollisuuksia – oppia, kasvaa, ystävystyä, tavoitella unelmia ja elää hetkessä. Ja vaikka mitä muuta.  Se on mahdollisuus sekä urheilijalle että valmentajalle. Valmentaminen voi olla tapa auttaa ja antaa takaisin, keino olla mukana urheilussa, elämän suola. Se voi olla myös ammatti, joka kasvattaa huippuosaajaksi, kertoo valmennusosaamisen kehittämisen asiantuntija Kirsi Hämäläinen Olympiakomiteasta.
- Urheilijalle pienimmästä suurimpaan valmentaja on tärkeä ihminen – sen arvoisia ollaan, viestittää Hämäläinen kaikille valmentajille.

Katso videolta, mitä jalkapalloa pelannut nuori Anna Viitanen kokee saaneensa valmentajaltaan Toni Pisilältä ja mitä hän haluaa viedä eteenpäin lapsille, joita hän valmentaa!


Kuinka osallistua Valmentajan päivään urheilijana tai harrastajana?

Nykyinen tai jo urheilemisen lopettanut urheilija voi miettiä seuraavia kysymyksiä:
Mikä tekee sinun valmentajastasi erityisen? Mitä olet oppinut häneltä? Kuinka valmentajasi on auttanut sinua menestymään urheilussa ja elämässä?
Näiden kysymysten pohjalta kiitä valmentajaasi Valmentajan päivänä 25.9. Voit myös järjestää jonkin yllätyksen päivän treenin yhteydessä nykyiselle valmentajalle tai käy tapaamassa tai muutoin kontaktoi aikaisempaa valmentajaasi. Voit myös kiittää viestin tai videon muodossa.
Jaa kiitoksesi ja mahdollinen tekosi häshtägeillä #kiittikoutsi, #thankscoach ja #beactive.


Valmentajan päivä 25.9. – mistä on kyse?

Syyskuun 25. päivänä vietetään toista kertaa Valmentajan päivää. Päivän teemana on jälleen #kiittikoutsi, #ThanksCoach, ja se järjestetään liitettynä Euroopan urheiluviikon #beactive-toimenpiteisiin.

Valmentajan päivän ideana on tuoda urheiluvalmentajien arvokasta toimintaa esiin jakamalla kiitoksia sosiaalisessa mediassa ja järjestämällä pieniä yllätyksiä omille valmentajille.

Suomessa on arviolta 80 000 urheiluvalmentajaa ja Euroopassa noin yhdeksän miljoonaa. Valmentajilla on valtava vaikutus elämäämme ja yhteiskuntaamme. Valtaosa valmentajista toimii vieläpä ilman korvausta vapaaehtoispohjalta. Valmentajia voi toki kiittää vaikka jokaisena päivänä, mutta erityisen hyvä päivä kiitoksille on Valmentajan päivä 25.9.

Media ja eri tahot voivat käyttää tuotettuja aineistoja Valmentajan päivän ennakkoviestinnässä. Jutun yhteydessä mainitun videon lisäksi alla linkitettyinä vuonna 2019 tehdyt aineistot. Uusia aineistoja julkaistaan tulevien viikkojen aikana.
#kiittikoutsi / Seitsenottelija Tiia Hautala
#kiittikoutsi / Nyrkkeilijä Amin Asikainen
#kiittikoutsi / voimistelijatytöt, Olarin Voimistelijat
When have you thanked your coach? (englanninkielinen, pitkä versio)

When have you thanked your coach? (englanninkielinen, lyhyt versio)

 

  • 13
  • 18
  • 15
  • 45
  • 43
  • 17
  • 19

  • Lue lisää aiheesta