Suomen Ammattivalmentajat SAVAL

Työnhaun ei tarvitse olla yksinäistä puuhaa

31.08.2022 | Jäsenedut ja -palvelut, Jäsenedut ja -palvelut

Artikkelikuva

Rekryboosteri – digitaalinen vuorovaikutus- ja työnhakuyhteisö – on akavalaisten liittojen tarjoama erityispalvelu sinulle ja sisältyy jäsenmaksuusi.

Rekryboosterin kausi starttasi syyskuun alussa ja uudet ryhmät aloittavat aina maanantaisin 7.11. asti. Ryhmiä luotsaa tälläkin kertaa kokenut uravalmentaja Pauliina Taipalus.

Kevään ryhmien palautteen mukaan parasta Rekryboosterissa oli se, että moni koki omien henkisten voimavarojensa kasvaneen, kun sai ryhmältä energiaa ja apuja sekä uusia ideoita työhaastatteluihin ja työdokumenttien laatimiseen. Lisäksi ryhmäläiset arvostivat, että muut osallistujat olivat eri ammattialoilta ja eri liitoista.

Työnhakuhyvinvointia vertaistuesta

Kysyimme Pauliinalta, mikä hänelle itselleen on ollut parasta antia vertaisryhmien valmentajana. 

-    Itseäni on ilahduttanut erityisesti se, miten monen työnhakuun turhautuneen mieliala on selvästi kohonnut matkan varrella. Työnhaku on monesti yksinäistä tarpomista, varsinkin jos ei ole sitä tarvittavaa vertaistukea työnhakukokemusten ja vinkkien jakamiseen.

-    Jokaiselle meistä on tärkeää kuulua johonkin yhteisöön ja kokea olevansa tärkeä. Rekryboosterin kaikilla osallistujilla on älyttömän upeaa osaamista. Omia kokemuksia, tietoa ja asiantuntijuutta jaetaan muiden kanssa. Avoimista työpaikoista vinkataan ja yhdessä tsempataan, kun joku pääsee työhaastatteluun. Voi sanoa, että vertaistuki on antamista ja saamista.

Kuka voi ilmoittautua mukaan?

Työnhakuyhteisöön voi ilmoittautua mukaan, jos on työtön tai työttömyysuhan alla oleva jäsen. Mukaan voi tulla matalallakin kynnyksellä, riippumatta missä vaiheessa oma työnhaku on.

-    Rekryboosterissa saat vertaistuen lisäksi työnhakumateriaalit ja työkalut, joita voit hyödyntää itse haluamallasi tavalla. Rekryboosterissa ollaan mukana aktiivisesti kuuden viikon ajan. Silti jokaiselle jää hyvin aikaa myös omaan työnhakuun.

Pauliina haluaa painottaa, että Rekryboosterissa jokainen on mukana omalla asiantuntemuksellaan. Lisäksi vertaisryhmistä saa itselleen apua ja toisten asiantuntemusta.

 

Lisäinfoa Rekryboosterista

Haastattelu on luettavissa YTYn jäsenlehdessä 03/2022, joka ilmestyy viikolla 37.

  • 13
  • 18
  • 15
  • 45
  • 43
  • 17
  • 19

  • Lue lisää aiheesta