Työelämäkysymykset

Työelämäkysymykset

Työsuhdeneuvontaa juuri sinun tarpeisiisi


SAVALin työsuhdeneuvonta opastaa ja auttaa työsuhteisiin ja työelämän arkeen liittyvissä asioissa.

Työoikeusjuristimme ovat vain puhelinsoiton päässä. Ongelmia on mahdollista ennaltaehkäistä tarkastuttamalla erilaiset työsuhteeseen liittyvät sopimukset liiton asiantuntijoilla ennen niiden allekirjoittamista.

Ota yhteyttä

Työsuhdeneuvontamme palvelee maksutta jäseniämme arkisin kello 8.30–12. Katso yhteystietomme täältä »

Työ- ja virkasuhteisiin liittyvät oikeudelliset kysymykset:

  • työsopimuksen solmimiseen ja sen tulkintaan liittyvät kysymykset
  • työehtosopimuksiin liittyvät kysymykset
  • työsuhteen päättämisperusteet ja niiden laillisuuden selvittäminen
  • salassapito- ja kilpailukieltosopimukset
  • matkakustannusten korvaukset
  • vuosiloma- ja työaikakysymykset
  • opinto- ja vuorotteluvapaa
  • ulkomaantyön sopimukset.

Lakipalvelumme SAVALin jäsenille on laajan puhelinneuvonnan lisäksi muun muassa asiakirjojen läpikäyntiä, vaatimuskirjelmien laadintaa sekä sovintoneuvotteluihin osallistumista puolestasi. Juristimme arvioivat aina tapauskohtaisesti tarpeelliset ja järkevät toimenpiteet sekä aikataulun.

Lue lisää lakipalveluistamme »

Irtisanominen ja muut erimielisyydet työnantajan kanssa

Irtisanotuksi tullut kaipaa usein pätevän lakimiehen neuvoja tilanteeseen - ja nopeasti. Työsuhdeasioihin perehtynyt lakimies tietää, onko irtisanomiselle lainmukainen peruste ja onko prosessissa toimittu oikein.

Jäsenenä saat SAVALilta neuvottelutukea. Tarvittaessa SAVALin työoikeusjuristi neuvottelee työnantajan tai työnantajaliiton edustajan kanssa ja pyrkii sopimusratkaisuun hyväksymälläsi tavalla.

Palkkaneuvonta

Palkkaneuvontaa voit hyödyntää esimerkiksi hakiessasi uutta työtä tai silloin, kun käyt palkkaneuvotteluja. Annamme sinulle tilastotietoihin pohjautuvan arvion siitä, mille tasolle palkkasi pitäisi asettua huomion ottaen toimiala, tehtäväsi, kokemuksesi alalta ja koulutuksesi. Palkkaneuvontaa antaa SAVALin toiminnanjohtaja.

Lisäksi työsuhdeneuvonnassamme käsitellään usein mm. bonuksiin ja tuloksiin perustuviin kannustimiin liittyviä asioita niin neuvotteluvaiheessa kuin syntyneisiin epävarmuuksiin tai epäselvyyksiin liittyen.

Lisätietoa

Paranna palkkaasi - tukea palkkakeskuskeluihin / Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n teettämä opas, vm. 2020


Tukena työttömyys- ja lomautustilanteissa

Vakuutamme jäsenemme akavalaisessa Korkeasti koulutettujen kassa KOKOssa, joka maksaa ansiosidonnaista päivärahaa työttömille, lomautetuille ja omaehtoisessa tai työvoimapoliittisessa koulutuksessa oleville sekä vuorottelukorvausta. Työttömyyskassan jäsenmaksu sisältyy SAVALin jäsenmaksuun.

Työttömyyskassa palvelee lakisääteisissä tehtävissään. SAVAL auttaa jäseniään arvioimaan tilannetta etukäteenkin ja neuvoo, miten erilaisissa tilanteissa kannattaa toimia.

Työsuhdeneuvonta ja työttömyyskassa

Työttömyysturva-asioissa ota yhteyttä SAVALin työsuhdeneuvontaan Mikäli asiasi koskee päivärahakemuksesi käsittelytilannetta, olethan yhteydessä suoraan KOKO-kassaan.

Kaikki SAVALin jäsenet eivät välttämättä ole työttömyyskassan jäseniä. Esimerkiksi yrittäjänä toimivat eivät voi kuulua palkansaajakassaan ja osa ulkomailla väliaikaisesti työskentelevistä jäsenistä ei kuulu kassaan omasta tahdostaan. Huomioithan, että lepo- ja seniorijäsenyys ei sisällä työttömyyskassan jäsenyyttä.

Voit tarkistaa työttömyyskassan jäsenyytesi KOKO-kassan eAsioinnissa.

Työttömyysturvaneuvonta

Neuvomme sinua kaikissa työttömyysturvaan liittyvissä asioissa. Jos joudut työttömäksi tai sinut lomautetaan, ota yhteys SAVALin toimistoon. Saat meiltä ohjeet, miten menetellä. Tietoa työttömyysturvaan liittyvistä asioista löydät myös KOKOn sivuilta.

Työsopimus

Työsopimuksessa määritellään monia asioita, joita sopimusta solmiva saattaa pitää itsestäänselvyytenä. Työsopimus kannattaa aina tehdä huolella ja tarvittaessa tarkistuttaa sen sisältö SAVALin työsuhdelakimiehillä. Ohjeistusta saat myös kilpailukieltosopimukseen ja johtajasopimuksen tekoon.

Valmentajan työsopimusmalli

Voit käyttää SAVALin työsopimusmalleja apuna työsopimuksesi laatimisessa:

Valmentajia koskeva työehtosopimus

SAVALin valmentajat on liitetty Urheilujärjestöjä koskevaan työehtosopimukseen ns. liityntäpöytäkirjalla. Sopimus on voimassa. Urheilujärjestöjä koskeva työehtosopimus 4.3.2022 – 31.1.2024

Hankkeet

SAVAL on mukana aktiivisesti erilaisissa valmennusta koskevissa hankkeissa, jotka palvelevat edunvalvontajärjestön ydintehtäviä. Olemme mukana myös valmentajajärjestöjen kansainvälisissä verkostoissa.

Laaja tietopankki

Työsuhdeasioista löydät runsaasti tietoa ASIAn sivuilta. Muistutamme kuitenkin, että monesti työsuhteisiin liittyvät kysymykset ovat monimutkaisia, ja parhaiten sinua neuvovat työsuhdeasioiden ja työttömyysturvan asiantuntijamme.

Pidäthän yhteystietosi ajan tasalla – saat SAVALin jäsenyydestä enemmän irti

Tärkeät toimialakohtaiset tiedotteet kerromme jäsenuutiskirjeessä, joka lähetetään sähköpostitse.

Varmista, että osoitteesi on päivittynyt Postilta tulleen ilmoituksen perusteella, jotta saat ASIAlta tulevan postin, mukaan lukien jäsenlehden, oikeaan osoitteeseen. Jos tieto ei ole päivittynyt, voit tehdä muutoksen jäsentiedoissasi.

Päivitä jäsentietosi

Voit päivittää jäsentietosi (yhteystiedot, työsuhdetiedot) jäsenportaalissamme.

Liity jäseneksi