Suomen Ammattivalmentajat SAVAL

Valmentajan päivä on huomenna 25.9. ‒ kiitosta sekä ammatti- että vapaaehtoisvalmentajille.

24.09.2021 | SAVAL, Työelämä

Artikkelikuva

Päivän teemana on #kiittikoutsi, kansainvälisesti #ThanksCoach, ja se järjestetään liitettynä Euroopan urheiluviikon #beactive-toimenpiteisiin.

Urheiluvalmentajina toimii moninainen joukko eri ikäisiä ja eri lähtökohdista tulevia ihmisiä. Skaala on laaja ‒ vapaaehtoispohjalta toimivista vanhemmista ammatikseen valmentaviin. Valmentajakysely 2019 -raportit nostavat esiin siltikin myös useita valmentajia yhdistäviä tekijöitä. Kyselyn perusteella voidaan tiivistäen sanoa, että valmentajat ovat hyvin koulutettuja ja heillä on jatkuva halu oppimiseen ja oman toimintansa kehittämiseen.

Miten mukaan?

Aloitteen taustayhteisöt haluavat haastaa niin yksittäiset urheilijat ja liikunnan harrastajat kuin myös organisaatiot (esim. urheilu- ja valmentajajärjestöt) niin Suomessa kuin myös muualla Euroopassa osallistumaan Valmentajan päivän viettoon itse parhaaksi katsomallaan tavalla ja jakamaan tekojaan sosiaalisessa mediassa.


Urheilijat tai liikunnan harrastajat

Nykyinen tai jo urheilemisen lopettanut urheilija voi miettiä seuraavia kysymyksiä: Mikä tekee sinun valmentajastasi erityisen? Mitä olet oppinut häneltä? Kuinka valmentajasi on auttanut sinua menestymään urheilussa ja elämässä?

Näiden kysymysten pohjalta kiitä valmentajaasi Valmentajan päivänä 25.9. Voit myös järjestää jonkin yllätyksen päivän treenin yhteydessä nykyiselle valmentajalle tai käy tapaamassa tai muutoin kontaktoi aikaisempaa valmentajaasi. Voit myös kiittää viestin tai videon muodossa.

Jaa kiitoksesi ja mahdollinen tekosi häshtägeillä #kiittikoutsi, #thankscoach ja #beactive.

Vanhemmat

Vanhemmat voivat miettiä seuraavia kysymyksiä: Onko lapsellani parhaillaan tai onko lapsellani ollut aiemmin hyvä valmentaja, jolle haluan välittää kiitoksia? Mikä tekee kyseisestä valmentajasta erityisen? Mitä lapseni on oppinut häneltä? Kuinka valmentaja on auttanut lastani menestymään urheilussa ja elämässä? Osuuko Valmentajan päivään jokin tapahtuma, jossa kyseinen valmentaja olisi paikalla?

Näiden kysymysten pohjalta kiitä lapsesi valmentajaa Valmentajan päivänä 25.9. Voit myös järjestää jonkin yllätyksen päivän treenin yhteydessä tai käykää lapsenne kanssa tapaamassa tai muutoin kontaktoikaa aikaisempaa valmentajaa. Voit myös kiittää viestin tai videon muodossa.
Tahot

Urheiun ja liikunnan parissa toimivat tahot voivat miettiä seuraavia kysymyksiä: Onko toiminnan piirissä valmentajia, joille haluatte välittää kiitoksia? Onko jokin erityinen valmentaja, jota olisi hyvä kiittää tahosi puolesta Valmentajan päivänä? Osuuko teemapäivään jokin tapahtuma, jossa valmentajia on koolla? Voisiko yhteisössäsi järjestää jotain valmentajille Valmentajan päivänä?

Kiittäkää toimintanne piirissä olevaa tiettyä valmentajaa tai kaikkia valmentajia Valmentajan päivänä. Järjestä jokin huomionosoitus tai tapahtuma, tai kiitä viestin tai videon muodossa.

 

Mistä Valmentajan päivässä on kyse?

Tutustu Valmentajan päivään Suomen Valmentajien sivulla ja hyödynnä kaikki vapaasti käyttöön tehdyt aineistot

 

Lisätietoja:
Sari Tuunainen, toiminnanjohtaja, Suomen Valmentajat 050 3282036
Raino Nieminen, toiminnanjohtaja, Suomen Ammattivalmentajat SAVAL 040 5332987

  • 13
  • 18
  • 15
  • 45
  • 43
  • 17
  • 19

  • Lue lisää aiheesta